Kvällens middag bestod utav köttfärspaj, gjord på rågmjöl, smarrigt!
Pajdeg: 2 dl vetemjöl, 2 dl rågmjöl, 1,5 dl lättmjölk, 50g smör, blanda alla ingredienser och kavla ut, och lägg i en smord form. För grädda i ugnen på 175grader i ca 10 min
Fyllning: ca 500g köttfärs, en burk smaksatt crème fraîche, och riven ost. (Gärna en halv lök också, men jag fick bortse ifrån de då jag misstänker att lillkillen får magknip när jag äter lök)
Stek köttfärsen, salta och peppra, tillsett sedan crème fraiche.
När både fyllningen och pajdegen är klar, häller du i fyllningen i den för gräddade pajdegen, och häll på riven ost och sen in i ugnen på 175grader i ca 15-20 minuter. – låt svalna lite innan servering.
Innehåller ca 538kcal per portion så de är inte super nyttigt men väldigt mättande. :)