Utan att skämmas måste jag erkänna att de här är första riktiga middagen jag lagar detta året, vi har antingen varit bortbjudna, ätit rester, eller fuskar och tryckt i oss en skål med yoghurt och smörgås de andra dagarna. Men idag kände jag för att ställa mig i köket i gen. En fläskfile pasta med svamp, trots att jag är dömätt just nu så kan jag inte låta bli att suktas lite.
Ingridienser: Fläskfile, matlagninsgrädde, svamp, lök, soja, salt/peppar, buljong – pasta!
tillagning: Jag började med att koka upp vatten tillsammans med två buljongtärningar (svampsmak från knorr), la ner köttet och lätt de koka i ca 15 minuter på svagvärme innan jag vände på köttet, stängde av plattan och lät köttet ligga kvar där i ca 10-15 minuter till. Under tiden kokade jag upp vatten till pastan, hackade lök och började fräsa löken tillsammans med svampen i en kastrull. Saltade/pepprade och droppade i några få droppar soja och tillsatte matlagninsgrädde, för att sedan låta de ligga och sjuda ett par minuter.
När pastan var klar och köttet välstekt (kokt) delade jag köttet i bitar och la ner i den färdiga svampsåsen, hällde upp pastan på tallrikar och serverade med en massa svartpeppar på toppen (jag är en torsk på salt och peppar.)