Jag har ju fått efterfrågan på recept på den goda basilika kycklingen vi gjorde här hemma för ett tag sedan. Nu äntligen kom jag ihåg de och tänkte bjuda på receptet som dessutom är väldigt enkelt. Den mesta maten vi lagar här hemma är relativt enkel då vi inte är några direkta mästerkockar i köket.
Ingridienser:
1/2 kruka basilika
2 st stora kyckling bröst
2.5dl matlagningsgrädde
några mini-tomater
salt/peppar
Tillbehör:
Ris och stekt halloumi
Jag började med att dela kycklingen i mindre bitar och la i en form för att för grilla i ugnen en stund (är livrädd för att ät rå kyckling, så för grillar/steker den nästan alltid innan). Medan kycklingen var i ugnen, passade jag på att hacka lök och basilika, när kycklingen fått lagom med färg, blandade jag matlagningsgrädde, och basilikan tillsammans med löken, och hällde allting över kycklingen, kryddade en del och droppade i några tomater sen ställde jag tillbaka formen i ugnen, på ca 225grader i 10-15min. Under tiden kokade jag ris, och stekte några halloumiskivor, och ååååååååh vad gott de blev!
Här finns fler bilder på maträtten, detta kommer definitivt att lagas snart igen här hemma.