Igår blev den en ap-god chili con carne till middag, tänkte att jag skulle bjuda på receptet – som vanligt när jag lagar mat älskar jag att kunna göra lite som jag vill, krydda lite här, krydda lite där, ha i lite av ditten, och lite av datten. Förmodligen därför jag inte är någon bak-typ, då allt måste mätas, vägas och ett recept ska följas.
Chili con carne ala BELLA!
ca 500g köttfärs. (blandfärs, eller nötfärs)
1pkt krossade tomater
1pkt bönmix
ca 1st färsk peppar
ca 1/2 paprika
ca 1 st gullök
ca 2 klyftor vitlök
salt/peppar/Tabasco liknande sås/färskbasilika
1. Haka löken, vitlöken och skär paprika i bitar, fräs några min i en kastrull
2. Tillsätt köttfärsen och se till att den blir genomstekt (färdig)
3. krydda
4. Haka lite färsk peppar, (jag började med halva, men insåg efter en stund att jag behövde hela) och i med de i kastrullen
5. Droppa i lite tabasco, (de var inte tabasco, men något liknande, en stark chili sås jag köpt någon gång)
6. I med krossade tomater tillsätt lite mer krydda (om de behövs)
7. Skölj av bönorna i med dom i kastrullen, haka lite färskbasilika, och sätt på ett låg låt sjuda på svagvärme
(desto längre tid de får stå och dra sig desto mer smak får de) – Serveras med en klick gräddfil.
Frågar vi Pappa C var de utsökt, jag kan inte annat än att hålla med.