ISABELLA FEIZA ÅHLANDER

Päron-Paj.

Hej, Jag var på willys i veckan och såg att de sålde päron för 10kr/kg, Å jag kunde inte låta bli att köpa mig en förpackning, men kom på ganska snabbt att de kommer ju aldrig att ätas upp innan de ruttnar, haha! Så jag och Claudio kom översens om att testa på att baka en päron-paj, jag har aldrig tidigare gjort de, tror inte ens att jag använt päron vid bakning innan.

Men vi gjorde i alla fall en päron-paj, Den blev super duper god, tyvärr lite bränd i kanterna.. troligtvis kommer vi att göra en päron-paj igen. För Claudio tyckte verkligen att de var gott.

DSC08217

Recept;
3-4st päron, skalade och skruna i skivor.
1,5dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
1 dl socker
150g margarin
ca 1 msk kanel
ca 2 msk ljus-sirap
ca 2 msk riven kokos

Jag är egentligen inte alls så bra på att baka, att följa ett recept är inte riktigt min grej, vill gärna göra på mitt sett, och när de gäller bakning kan de bli lite svårt, eftersom att de oftast är relativt viktigt att faktiskt följa receptet för att de ska bli bra.

Vi började i alla fall med att skala och dela päronen, ringlade över lite ljussirap, och kanel.
Sen blandade vi alla de torra ingredienserna i en bunke, och därefter i med smöret.
Ner med degen/smeten i pajformen och sen la vi äpplena ovanpå och in i ugnen på 175g i ca 15 minuter.
När vi plockat ut pajen ur ugnen så la vi på lite riven kokos, vispade ihop en vaniljsås och sen smaskade vi i oss.  

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats