ISABELLA FEIZA ÅHLANDER

FÖRSTA MIDDAGEN 2015

Utan att skämmas måste jag erkänna att de här är första riktiga middagen jag lagar detta året, vi har antingen varit bortbjudna, ätit rester, eller fuskar och tryckt i oss en skål med yoghurt och smörgås de andra dagarna. Men idag kände jag för att ställa mig i köket i gen. En fläskfile pasta med svamp, trots att jag är dömätt just nu så kan jag inte låta bli att suktas lite. 

Ingridienser: Fläskfile, matlagninsgrädde, svamp, lök, soja, salt/peppar, buljong – pasta!

tillagning: Jag började med att koka upp vatten tillsammans med två buljongtärningar (svampsmak från knorr), la ner köttet och lätt de koka i ca 15 minuter på svagvärme innan jag vände på köttet, stängde av plattan och lät köttet ligga kvar där i ca 10-15 minuter till. Under tiden kokade jag upp vatten till pastan, hackade lök och började fräsa löken tillsammans med svampen i en kastrull. Saltade/pepprade och droppade i några få droppar soja och tillsatte matlagninsgrädde, för att sedan låta de ligga och sjuda ett par minuter. 

När pastan var klar och köttet välstekt (kokt) delade jag köttet i bitar och la ner i den färdiga svampsåsen, hällde upp pastan på tallrikar och serverade med en massa svartpeppar på toppen (jag är en torsk på salt och peppar.)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats