I fredags gjorde jag en himmelsk efterrätt. Hade inte så mycket att välja på hemma och var inte sugen på något onyttigt. tanken var väl att de skulle bli kvarg med varma bär. Men de kändes lite trist och jag ville göra någonting mer än så. Googlade på lite olika recept för en god efterrätt på kvarg. Problemet var bara att jag saknade ingredienser och dessutom tid.. de här var 20 minuter innan Lina skulle komma. Så de var bara att låta fantasin flöda. En ren chansin på en Kvarg Pannacotta.
Började med att hälla ner vaniljkvarg i 4st glas, kokade sedan upp frysta hallon och rörde om la 2st gelatinblad i blöt och blandade sedan ner i hallonen. Hällde blandningen av gelatinblad och hallon över vaniljkvargen och in i kylen. När hallonen stelnat serverade jag med lite rivet kokos över. Hade ingen aning om hur de skulle smaka, men alla glufsade glatt i sig och jag är helt säker på att jag kommer att göra samma efterrätt snart igen. Ett het tips för att göra kvargen lite ”lyxigare” eller kanon för den som inte vill äta en allt för onyttig efterrätt. Inget tillsatt socker, endast kvarg och hallon!
Ha ha, nja, efterrätten är gjord med tillsatt socker men det tillsatta sockret tillsätts redan i fabrik så du slipper tillsätta själv ;) Det är lite som att säga att marängsviss inte innehåller tillsatt socker eftersom det inte är något strösocker ihällt hemma.
Så är de ju! Men jag syftade på att jag själv inte tillsatt något eget socker. Dessutom är ju kvarg bra mycket nyttigare än marängsviss. :)
Hrm! Nåja, det är ju massor med tillsatt socker i vaniljkvargen redan när man köper den så bara för man inte har i ytterligare socker så betyder ju inte det att det inte är tillsatt socker i efterrätten ;)
Vill man göra den helt osötad kan ju ta naturell kvarg med vaniljpulver (inte vaniljsocker) i rört :)
Såklart! :) men själva efterrätten är gjord utan tillsatt socker. Dessutom finns de kvarg utan tillsatt socker (även med smak)
Vill du göra en cheesecake liknande efterrätt så kan man bara krossa lite digistivkex (finns utan tillsatt socker) i botten, ha vaniljkarg över, in i frysen och sen ha passionsfrukt över, eller hallon! Så obeskrivligt gott!
Tack för tipset, måste helt klart prövas! :)