ISABELLA FEIZA ÅHLANDER

Nu ska de ätas.

Nu har Claudio blivit sex månader vilket innebär att de faktiskt är dags att introducera riktigt mat på riktigt, dessutom verkar hans mage hänga med just nu. vilket bara är positivt de blir lite fler blöjor att byta men så värt de med tanke på hur krånglig hans mage har varit. i går när vi storhandlade passade jag på att uppdatera hans matförråd här hemma, numera har han en helt egen låda i köket fylld med mat och annat gott. En egen hylla i skåpet med hakklapp och bestick/tallrikar. kanon bra.  ❤

Nu undrar jag lite över de här med hur mycket mat en bebis ska äta? jag tänker ändå att man kan byta ut ca ett mål om dagen till mat/smakportioner? men hur mycket? en halv liten burk? Gröten älskar han, och jag tycker att den är perfekt att äta någon gång på förmiddagen/morgonen, men vilken tid på dygnet kan han få lite smakpoortioner av annan mat? tidigare har han ju fått smaka lite när vi äter, de tänker vi nog fortsätta med, men dessutom erbjuda att han kan få äta lite själv. är de dags att få in lite matrutiner? (frukost, lunch, middag?) jag är nybörjare, så ös gärna på med tips. 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Hanna

    Hejsan!
    Jag fick en dotter 7/8-13 lite kul då Claudio också är född då :)
    Tänkte skriva hur vi gör på en dag.. Alice får båda brösten ca 6.00 då hon vaknar och somnar om till ca 9, då brukar hon få en tutte så går vi upp sen. När jag äter frukost brukar hon få ett smörgåsrån. Vid kl 10.30 får hon den andra tutten och sover middag ca 11-13. Efter det leker vi och vid 14 brukar hon få nästan en halv liten burk puré. Kl 15 får hon ena tutten och kl 15.30 eller 16 den andra sover sen från 16-17. Ca 19 får hon en smakportion med gröt (kan ibland få ena tutten vid 18 om hon är hungrig ibland somnar hon en liten stund) 20.30-21 får hon båda brösten och sover sen till 6.

    Jag ger gröt och puré mot eftermiddan/kvällen annars räcker inte mjölken till när hon ska sova :)

stats